|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Sałatka z ziemniaków ( fasoli) i cebuliPosypać siekanym szczypiorkiem lub nacią pietruszki. Składniki:
Sposób przygotowaniaZagotować pół szklanki wody, dodać ocet, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, gorącym płynem zalać cebulę pokrajaną w drobną kostkę. Po ostudzeniu wymieszać z musztardą roztartą z olejem, a następnie z ziemniakami pokrajanymi w dość grubą kostkę. Sałatka powinna lekko podpływać sosem. Ziemniaki można zastąpić białą fasolą. Namoczoną na noc fasolę ugotować w tej samej wodzie, posolić pod koniec gotowania, ostudzić, odsączyć, połączyć z pozostałymi składnikami surówki i z sosem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|