Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z warzyw mieszanych

Podajemy w salaterce przyzdobione pomidorem

Składniki:
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • musztarda, 2 dag
  • olej, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • ogórek kwaszony, 10 dag
  • jabłko, 10 dag
  • ziemniak, 25 dag
  • seler, 5 dag
  • pietruszka, 10 dag
  • marchew, 15 dag
  • papryka czerwona, 2 szt.
  • fasola szparagowa, 15 dag
  • kalafior, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowany kalafior podzielić na różyczki, ugotowaną zieloną fasolkę szparagową pokrajać na 2-centymetrowe kawałki, papryki pokrajać w paseczki, pozostałe warzywa w słupki lub kostkę. Olej rozetrzeć z musztardą, przyprawić solą, cukrem i kwasem dodać drobno posiekany koperek lub szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650