|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Sałatka jarzynowaPrzybrać sezonowymi dodatkami warzywnymi Składniki:
Sposób przygotowaniaUgotowaną fasolę lub zielony groszek konserwowy odsączyć na sicie. Wywar z fasoli zużyć do zupy. Włoszczyznę z wywaru lub specjalnie ugotowane warzywa oraz ogórki, jabłka i cebulę po krajać w drobną kostkę, skropić kwasem. Ziemniaki ugotować w skórkach obrać, pokrajać w nieco grubszą kostkę. Zamiast ziemniaków można dodawać ryż ugotowany na sypko lub w duże ilości wody, jak makaron. Po ugotowaniu ryż przelać zimną wód i odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać z częścią sosu majonezowego lub śmietanowo-musztardowego, doprawić. Pozostałym sosem polać sałatkę po wierzchu. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|