|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Surówka z paprykiMoże być również mrożona papryka zamiast świeżej Składniki:
Sposób przygotowaniaOwoce papryki świeżej umyć, nadciąć ostrym nożem nasadę szypułki i pociągając za szypułkę wyjąć gąbczaste gniazdo wraz z nasionami. Paprykę pokrajać na części lub w paski, skropić kwasem. Olej przyprawić solą i cukrem, wymieszać z papryką, po wierzchu posypać siekaną zieleniną. Ze względu na specyficzny smak papryki można ją pokrajać w cienkie paski i mieszać z innymi warzywami lub owocami, np. pomidorami, jabłkami, ogórkami świeżymi lub kwaszonymi, porami, sałatą, cebulą, kapustą, albo drobno pokrajaną papryką dodawać do wszystkich surówek z warzyw. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|