Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z papryki

Może być również mrożona papryka zamiast świeżej

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 3 dag
  • papryka, 35 dag
  •  
Sposób przygotowania

Owoce papryki świeżej umyć, nadciąć ostrym nożem nasadę szypułki i pociągając za szypułkę wyjąć gąbczaste gniazdo wraz z nasionami. Paprykę pokrajać na części lub w paski, skropić kwasem. Olej przyprawić solą i cukrem, wymieszać z papryką, po wierzchu posypać siekaną zieleniną. Ze względu na specyficzny smak papryki można ją pokrajać w cienkie paski i mieszać z innymi warzywami lub owocami, np. pomidorami, jabłkami, ogórkami świeżymi lub kwaszonymi, porami, sałatą, cebulą, kapustą, albo drobno pokrajaną papryką dodawać do wszystkich surówek z warzyw. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650