Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Zapiekanka z kaszy krakowskiej ze śmietaną

Przed podaniem każdą porcję polewać bitą śmietaną.

Składniki:
  • kaszka krakowska, 25 dag
  • białka, 1 szt.
  • tłuszcz, 1 dag
  • mleko, 1.5 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 20 dag
  • śmietana, 15 dag
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • bułka tarta , 1 dag
  • cukier puder, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zatartą białkiem kaszę ugotować z tłuszczem na mleku. Do prze­studzonej dodać sól, cukier, śmietanę i rozdrobnioną wanilię; lekko wymieszać. Wyłożyć do przygotowanej formy i zapiec w piekarniku lub prodiżu.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650