Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Ryż z cebulą i jajami

Podawać z surówką z warzyw.

Składniki:
  • ryż , 30 dag
  • cebula, 10 dag
  • masło, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 3 szt.
  • sos pomidorowy, 1.5 szkl.
  • koperek, 1 łyżecz.
  • natka pietruszki, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Do wrzącej wody (2,5 szklanki) do­dać pokrajaną cebulę i ryż; osolić, zamieszać i ugotować. Jaja umyć, ugotować na półmiękko, obrać i przekrajać wzdłuż na połowy. Ugotowany ryż nakładać na talerze, polewać sosem, na nim ułożyć połówki jaj i posypać posiekaną zie­leniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650