Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kotlety z płatków owsianych

Można podawać z sosem pomidorowym, grzybowym, ogórkowyn lub koperkowym.

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • bułka tarta , 5 dag
  • tłuszcz, 8 dag
  • jajka, 2 szt.
  • mleko, 3 szkl.
  • płatki owsiane, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować z taką samą ilością wody, dodać po trochu płatków i gotować mieszając na brzegu płyty pod przykryciem Do gęstej, ostudzonej masy dodać jaja, drobno pokrajaną i pod smażoną cebulę oraz sól do smaku; starannie wymieszać. Formować okrągłe kotleciki, obtaczać w tartej bułce, usmażyć na złoty kolor. Podawać z sałatką z pomidorów, surówką z kapustj kwaszonej. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650