Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z porów

Polecam

Składniki:
  • por, 40 dag
  • jabłko, 10 dag
  • ogórek , 10 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Pory oczyścić (twarde części ciemnozielonych liści zużyć do wywaru na zupę), starannie umyć, przeciąć wzdłuż przez pół, poszatkować w cienkie półkrążki, jabłka i ogórki pokrajać w paski, skropić kwaskiem, przyprawić solą i cukrem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem majonezowym. Surówkę można przyrządzić z samych porów i jaj ugotowanych na twardo i posiekanych w grubą kostkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650