Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z kapusty czerwonej z cebulą (jabłkami)

Część jabłek można zastąpić kwaszonymi ogórkami.

Składniki:
  • kapusta głowiasta czerwona , 50 dag
  • cebula, 5 dag
  • olej, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • jabłko, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć grube nerwy i głąb, poszatkować w cienką słomkę, posolić, skropić kwasem, przykryć i pozostawić w chłódnym miejscu. Po 30 min. połączyć z pokrajaną cebulą, rozdrobnionymi jabłkami i olejem przyprawionym solą i cukrem lub majonezem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650