Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Budyń z brukselki

Forme dobrze wysmarować tłuszczem

Składniki:
  • ryż , 40 dag
  • mleko, 5 szkl.
  • brukselka, 1.25 kg
  • cukier, 2 dag
  • masło, 3 dag
  • jajka, 5 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • tłuszcz, 1 dag
  • bułka tarta , 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować formę. Ryż ugotować, brukselkę oczyścić, opłukać, włożyć do małej ilości wrzącej, osolonej wody i ugotować bez przykrycia. Następnie odcedzić i zemleć w maszynce. Tłuszcz utrzeć z żółtkami, dodać ryż, brukselkę, sól i gałkę muszkatołową do smaku, wymieszać. Ubić białka, dodać do masy, wymieszać. Włożyć do formy, zamknąć i gotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650