|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Budyń z ryżu z pieczarkamiBudyń ten można podawać na gorąco, jako główne danie lub przystawkę, z sosem śmietanowym albo polany masłem z tartą bułką Składniki:
Sposób przygotowaniaPieczarki starannie umyć i pokrajać w cienkie paski. Połowę cebuli pokrajać w drobną kostkę. Część tłuszczu rozgrzać i udusić na nim cebulę i pieczarki. Pozostałą cebulę dodać do ryżu, wlać wodę (2 szklanki) i ugotować na półsypko. Pozostałe masło, śmietanę, żółtka, sól i pieprz utrzeć na pulchną masę, połączyć z przestudzonym ryżem, pieczarkami, ubitą z białek pianą i zieleniną. Masę wyłożyć do formy i ugotować. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|