Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kluski z płatków owsianych

Kluski można również podawać z sosem.

Składniki:
  • tłuszcz, 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mąka krupczatka , 5 dag
  • jajka, 2 dag
  • masło, 2 dag
  • płatki owsiane, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Płatki owsiane zalać szklanką letniej wody i pozostawić m 30 min. do napęcznienia. Mleko zagotować z tłuszczem i solą dodać płatki, mieszając rozkleić. Do ciepłych płatków dodać jaj; i mąkę; dokładnie wyrobić drewnianą łyżką na pulchną masę. Formować łyżką kluski, wkładać do wody, ugotować, następnie odcedzić, wyłożyć na ogrzany półmisek, okrasić tłuszczem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650