Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa wiśniowa Zupa wiśniowa.jpg
Zupa wiśniowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Zupa wiśniowa

Podawać z kluskami, grzankami, groszkiem ptysiowym, ciastecz­kami.

Składniki:
  • mąka ziemniaczana, 1.5 dag
  • skórka cytrynowa, 1 szt.
  • cynamon, 1 szczypta
  • goździki, 3 szt.
  • cukier, 10 dag
  • wiśnia, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, oczyścić z szypułek, wydrylować, zalać wrzącą wodą (6 szklanek), dodać skórkę cytrynową, korzenie, rozgotować na silnym ogniu, przetrzeć. Ochłodzić. Mąkę rozmieszać z małą ilo­ścią zimnej wody, wlać do przecieru, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650