Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z jabłek zupa jabłkowa.jpg
Zupa z jabłek
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Zupa z jabłek

Podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami, łazankami.

Składniki:
  • mąka ziemniaczana, 1.5 dag
  • cynamon, 1 szczypta
  • goździki, 3 szt.
  • cukier, 10 dag
  • jabłko, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć, przekrajać, zalać wrzącą wodą (6 szklanek), dodać korzenie, rozgotować pod przykryciem. Następnie przetrzeć przez sito i dodać cukier. Z mąki ziemniaczanej i małej ilości zimnej wody zrobić zawiesinę, wlać do zupy, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650