Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z rabarbaru Zupa z rabarbaru.jpg
Zupa z rabarbaru
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Zupa z rabarbaru

Podawać z grzankami.

Składniki:
  • rabarbar, 50 dag
  • cukier, 10 dag
  • mąka , 1.5 dag
  • śmietana, 12 dag
  • cynamon, 1 szczypta
  • goździki, 3 szt.
  • skórka cytrynowa, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Rabarbar oczyścić, umyć, pokrajać na kawałki, zalać wrzącą wodą (6 szklanek), dodać korzenie i skórkę cytrynową, rozgoto­wać. Przetrzeć przez sito, dodać cukier. Z mąki i śmietany zrobić zawiesinę, wlać do zupy, zagotować. Podawać z grzankami. Bardzo dobrym dodatkiem, podnoszącym wygląd i wartości witaminowe zupy, są świeże truskawki, które, można w całości dodać do gotowej zupy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650