Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Dorsz w czerwonym winie Dorsz w czerwonym winie.jpg
Dorsz w czerwonym winie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Dorsz w czerwonym winie

Ten smak może zawrócić w głowie

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • filet z dorsza, 75 dag
  • cebula, 10 dag
  • seler, 15 dag
  • masło roślinne, 6 dag
  • czerwone wino, 0.5 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • łagodna papryka, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Lekko, rozmrożone filety z dorsza pokrajać na 8—10 jednakowych kawałków i oprószyć je solą i papryką. W płaskim naczyniu stopić część tłuszczu. Ułożyć na nim połowę pokrajanych filetów. Cebulę drobno pokrajać i posypać nią ułożone filety, seler zetrzeć na tarce, posypać nim rybę i przykryć następną warstwą filetów. Przygotowaną tak potrawę zalać winem, dodać resztę masła, rozkładając je na powierzchni, przykryć i na bardzo małym ogniu dusić 25 minut pod przykryciem. Rybę włożyć na ogrzany półmisek, przybrać gałązkami zielonej pietruszki. Po­dawać z bułką i surówką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650