Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Kluski francusie grzybowe

Grzyby dobrze ugotować

Składniki:
  • koperek, 1 łyżk.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • suszony grzyb, 5 dag
  • mąka , 15 dag
  • jajka, 5 szt.
  • masło, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Masło utrzeć i dodając po jednym żółtku, ucierać na puszystą masę, dodać ugotowane i posiekane grzyby. Białka ubić na sztywną pianę. Do utartej masy dodać pianę, mąkę oraz drobno pokrajaną zieleninę, dokładnie wymieszać. Formować kluski, wrzucając je łyżką na wrzącą wodę. Gotować na słabym ogniu pod przykryciem. Podawać z masłem jako dodatek do zup czystych; po zwieszeniu ilości produktów o połowę jako dodatek do drugiec dania. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650