Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Dołki śmietankowe

Podawać na gorąco natychmiast po usmażeniu na okrągłym półmisku.

Składniki:
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • cukier puder, 3 dag
  • margaryna, 6 dag
  • mąka , 16 dag
  • śmietana, 25 dag
  • sól, 1 szczypta
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  • cukier, 4 dag
  • jajka, 4 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać skórkę otartą z cytryny, wymie­szać ze śmietaną. Z białek ubić pianę, włożyć do żółtek, przy­sypać mąką, wymieszać. Nakładać ciasto łyżką na gorący tłuszz do dołkownicy, smażyć z jednej strony. Nie zrumienione po­wierzchnie posypać cukrem z wanilią, zlepiać po 2 dołki razem posypać cukrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650