Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Nadzienie, krem

Do przestudzonego kremu dodać cukier waniliowy i skórkę otartą z cytryny.

Składniki:
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • śmietanka, 25 dag
  • mąka pszenna, 5 dag
  • żółtka, 5 szt.
  • cukier, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i rozprowadzić śmietaną. Miskę z żółtkami postawić na naczyniu z gotującą wodą i ubijać masę, aż do całkowitego zgęstnienia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650