Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kapuśniak z kapusty słodkiej Kapuśniak z kapusty słodkiej.jpg
Kapuśniak z kapusty słodkiej
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Kapuśniak z kapusty słodkiej

Do kapuśniaku z białej kapusty dodaje się zwykle pokrajać w kostkę ugotowane ziemniaki.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 3 dag
  • cebula, 0.5 szt.
  • pomidor, 20 dag
  • kapusta głowiasta biała , 60 dag
  • wywar z kości, 6 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, dodać do wywaru, ugotować. Pomidory umyć, pokrajać na części, zalać niewielką ilością wywaru, rozgotować pod przykryciem, przetrzeć przez sit i dodać do kapuśniaku. Cebulę umyć, obrać, pokrajać w drobną kostkę, podrumienić na tłuszczu. Dodać mąkę, zrumienić na jasnozłoty kolor, rozprowadzić zimną wodą i wywarem, zagęść: zupę. Doprawić do smaku solą, dodać posiekaną zieleninę. Gdyby zupa była za mało kwaśna, dodać trochę kwasku cytrynowego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650