|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: gumlaKSzef Kuchni (1055) Kapuśniak z kapusty słodkiejDo kapuśniaku z białej kapusty dodaje się zwykle pokrajać w kostkę ugotowane ziemniaki. Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę oczyścić, umyć, poszatkować, dodać do wywaru, ugotować. Pomidory umyć, pokrajać na części, zalać niewielką ilością wywaru, rozgotować pod przykryciem, przetrzeć przez sit i dodać do kapuśniaku. Cebulę umyć, obrać, pokrajać w drobną kostkę, podrumienić na tłuszczu. Dodać mąkę, zrumienić na jasnozłoty kolor, rozprowadzić zimną wodą i wywarem, zagęść: zupę. Doprawić do smaku solą, dodać posiekaną zieleninę. Gdyby zupa była za mało kwaśna, dodać trochę kwasku cytrynowego. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|