|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: gumlaKSzef Kuchni (1055) Zupa grzybowa zasmażanaDo zupy grzybowej można również podać łazanki, kluski krajane, lane, makaron, muszelki itp.
Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby umyć, namoczyć na kilka godzin, następnie zagotować. Umytą, oczyszczoną włoszczyznę włożyć do wrzącego wywaru z grzybów, ugotować. Gdy grzyby i warzywa będą miękkie, wywar przecedzić. Mąkę zrumienić na jasnobrązowy kolor, dodać tłuszcz, rozprowadzić niedużą ilością zimnej wody, rozmieszać, wlać do przecedzonego wywaru, zagotować. Grzyby pokrajać w paski i włożyć do zupy albo — drobno pokrajane — zużyć do klusek kładzionych lub francuskich. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|