Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa grzybowa zasmażana Zupa grzybowa zasmażana.jpg
Zupa grzybowa zasmażana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa grzybowa zasmażana

Do zupy grzybowej można również podać łazanki, kluski kra­jane, lane, makaron, muszelki itp.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • suszony grzyb, 3 dag
  • włoszczyzna, 20 dag
  • pieprz czarny, 4 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby umyć, namoczyć na kilka godzin, następnie zagotować. Umytą, oczyszczoną włoszczyznę włożyć do wrzącego wywaru z grzybów, ugotować. Gdy grzyby i warzywa będą miękkie, wywar przecedzić. Mąkę zrumienić na jasnobrązowy kolor, do­dać tłuszcz, rozprowadzić niedużą ilością zimnej wody, rozmie­szać, wlać do przecedzonego wywaru, zagotować. Grzyby po­krajać w paski i włożyć do zupy albo — drobno pokrajane — zużyć do klusek kładzionych lub francuskich. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650