Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Knedle ziemniaczane z farszem rybnym Knedle ziemniaczane z farszem rybnym.jpg
Knedle ziemniaczane z farszem rybnym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Knedle ziemniaczane z farszem rybnym

Podawać z ziemniakami, polany masłem lub z sosami szczypiorkowym, chrzanowym i z surówkami.

Składniki:
  • masło, 2 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • ziemniak, 75 dag
  • jajka, 4 szt.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • pietruszka, 1 łyżk.
  • mleko, 0.5 szkl.
  • cebula, 1 szt.
  • bułka , 1 szt.
  • ryba, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać i ugotować. Po ostudzeniu żem leć w maszynce, dodać mąkę, jajo i zagnieść ciasto jak na kopytkj Rybę oczyścić, opłukać, odfiletować i zemleć w maszynce wrą z namoczoną i odciśniętą z mleka bułką. Do masy dodać 2 jajka, nać pietruszki, podsmażoną na maśle cebulę, sól i pieprz d smaku. Dokładnie wymieszać. Z ciasta formować niewielkie pla cuszki, nakładać na każdy farsz, przykrywać drugim krążkierr brzegi zakleić. Knedelki moczyć w rozmieszanym jaju, obtacza w tartej bułce, smażyć na tłuszczu na złoty kolor. Usmażon włożyć do rondla i postawić na wolnym ogniu, aby „doszły". 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650