Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa cytrynowa Zupa cytrynowa.jpg
Zupa cytrynowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa cytrynowa

Oryginalny przepis

Składniki:
  • tłuszcz, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ryż , 1 szkl.
  • cytryna, 0.5 szt.
  • śmietana, 12 dag
  • mąka , 3 dag
  • wywar z włoszczyzny, 6 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę rozmieszać ze śmietaną, zagęścić przecedzony wywar, dodać ugotowany na sypko ryż. Cytrynę umyć, nie obierając pokrajać w cienkie plasterki, włożyć je do zupy bezpośrednio przed spożyciem, gdyż włożone wcześniej nadają zupie gorzki smak. Doprawić do smaku solą.Zamiast śmietany można do zupy cytrynowej zastosować zaprawę z mąki rozmieszanej z mlekiem (2 szklanki). Przed podaniem trzeba do zupy dodać łyżeczkę surowego masła i całą pokrajaną w plasterki cytrynę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650