|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: giBBonSzef Kuchni (1115) Halibut po myśliwskuPodawać na gorąco w naczyniu, w którym ryba się piekła, z ziemniakami z wody, posypanymi zieleniną.
Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę oczyścić, opłukać, wyciąć głąb i włożyć na 10—15 mi do gotującej, osolonej wody. Po wyjęciu z wody zdjąć rozluźnione liście, ostudzić. Rybę sprawić, opłukać, podzielić na filety, ułóż; w naczyniu, posolić, dodać liście laurowe oraz posypać zmielonym zielem i jałowcem. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godzny. Po wyjęciu z zaprawy filety podzielić na porcje, każdą porcje obtoczyć w tartym serze i zawinąć w przygotowany uprzedn liść kapusty. Ogniotrwałe naczynie (nelsonkę) posmarować tłuszczem. Porcje ryby ułożyć ciasno, jedna obok drugiej, polać stopionym masłem i piec ok. 30 min. Pod koniec pieczenia polać śmietaną rozmieszaną z koncentratem pomidorowym. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|