Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Barszcz czysty postny Barszcz czysty postny.jpg
Barszcz czysty postny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Barszcz czysty postny

Podawać na głębokich talerzach, z uszkami z grzybów.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • suszony grzyb, 2 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • burak, 50 dag
  • sok z buraków, 1 szkl.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w tej samej wodzie, w które się moczyły. Włoszczyznę i buraki umyć, oczyścić, opłukać, po krajać, ugotować w wodzie (6 szklanek). Gdy grzyby będą miękkie, odcedzić je, wywar połączyć z odcedzonym wywarem z włoszczyzny i buraków, dodać kwas, doprawić solą i cukrem, posypać posiekaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650