Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Rosół rybny Rosół rybny.jpg
Rosół rybny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Rosół rybny

Bardzo odpowiednie do rosołu rybnego są pulpety zrobione z części mięsa rybiego.

Składniki:
  • koperek, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • liście laurowe, 1 szt.
  • pieprz czarny, 5 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • włoszczyzna, 30 dag
  • okoń morski, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, wraz z przyprawami i cebulą włożyć do zimnej wody (8 szklanek), ugotować. Oczyszczoną z łusek, płetw i wnętrzności rybę umyć, włożyć do wywaru z warzyw i gotować na wolnym ogniu tak długo, aż mięso zacznie odstawać od ości. Ugotowaną rybę wyjąć, usunąć ości, pokrajać i ułożyć na głębokich talerzach, na których będzie podany rosół, lub zużyć do drugiego dania, a do rosołu włożyć osobno ugotowane, pokrajane w kostkę lub talarki ziemniaki; posypać posiekanym koperkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650