Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Wywar grzybowy Wywar grzybowy.jpg
Wywar grzybowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Wywar grzybowy

Wywar z grzybów stosuje się do postnych barszczów, krupników, żurów.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz czarny, 4 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • seler, 0.25 szt.
  • pietruszka, 0.5 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • suszony grzyb, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie umyć w ciepłej wodzie, włożyć do wody (6 szklanek), podgotować. Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, dodać do gotujących się grzybów, osolić, wsypać pieprz. Gdy grzyby i jarzyny będą miękkie, odcedzić, grzyby pokrajać w paski lub drobno posiekać i dodać do zupy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650