Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Karp po parysku

Podawać z kluskami lub ryżem.

Składniki:
  • pieczarka, 14 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • goździki, 2 szt.
  • pietruszka , 1 łyżk.
  • białe wino, 0.25 szkl.
  • cytryna, 0.5 dag
  • masło, 2 dag
  • mąka , 2 dag
  • por, 4 dag
  • karp , 3 kg
  •  
Sposób przygotowania

Rybę sprawić, oczyścić, opłukać, odfiletować, podzielić na dzwon­ka i udusić z masłem wraz z posiekanymi w krążki porami i z przyprawami. Pieczarki opłukać, pokrajać w grubsze plastry i udusić na tłusz­czu. Dodać do ryby. Sos podprawić mąką wymieszaną z niewielką ilością wody, wcisnąć sok z cytryny, wlać wino, posypać posie­kaną nacią pietruszki, przyprawić do smaku i dusić razem 5-10 min.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650