Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Sos ze śliwek suszonych

Sos podaje się na zimno lub gorąco do deserów z kasz i makaronów.

Składniki:
  • suszona śliwka, 15 dag
  • cukier, 7 dag
  • śmietanka, 12 dag
  • mąka , 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Śliwki dokładnie umyć, namoczyć na kilka godzin. Ugotować w tej samej wodzie, w której były namoczone, przetrzeć przez sito, osłodzić. Mąkę rozmieszać ze śmietanką, połączyć z sosem, zagęścić, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650