Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Bigos z lin

Podawać z ziemniakami z wody

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 2 szt.
  • liście laurowe, 2 szt.
  • śmietana, 20 dag
  • suszony grzyb, 2 dag
  • masło, 2 dag
  • cebula, 1 szt.
  • włoszczyzna, 20 dag
  • kapusta, 75 dag
  • ryba, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Lina sprawić, opłukać, ściągnąć skórę, odfiletować, pokrajać na porcje i posolić. Kapustę oraz umyte, obrane i utarte na tarciodużych otworach warzywa, przyprawy i umyte grzyby zalaćwodą i ugotować. Gdy warzywa będą miękkie, podprawić zasmażką przyrządzoną z masła, zrumienionej cebuli oraz mąki i włożyć przygotowaną uprzednio rybę. Dusić razem ok. 20 mini pod koniec dodać śmietanę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650