Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Sos cumberland

Sos podaje się do zimnych mięs, zwłaszcza do baraniny i dziczyzny, oraz do pasztetów.

Składniki:
  • skórka pomarańczowa, 5 dag
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • czerwone wino, 0.5 szkl.
  • musztarda, 1 łyżecz.
  • chrzan, 5 dag
  • galaretka porzeczkowa, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Chrzan umyć, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, skropić sokiem z cytryny lub rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym, wymieszać z galaretką. Dodać musztardę, wino i pokrajaną w cienkie paseczki skórkę pomarańczową; doprawić do smaku solą. Zamiast galaretki porzeczkowej można użyć przetarte przez sito i wymieszane z cukrem żurawiny lub usmażone i przetarte bo­rówki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650