Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba gotowana w sosie jarzynowym Ryba gotowana w sosie jarzynowym.jpg
Ryba gotowana w sosie jarzynowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Ryba gotowana w sosie jarzynowym

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i sałatką z pomidorów

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 3 łyżk.
  • żółtka, 2 szt.
  • mąka , 2 dag
  • masło, 4 dag
  • wywar z włoszczyzny, 4 szkl.
  • ryba morska, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Do odcedzonego wywaru włożyć przygotowaną rybę i gotować ok. 20 min. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem, doprowadzić do smaku cytryną, solem i cukrem. Zaciągnąć żółtkami i dodać posiekana zieleninę. Porcje ryby wyjąć na ogrzany półmisek obłożyć pokrajanymi warzywami z wywaru i zalać gorącym sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650