Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Ryba po kapitańsku

Kapitański przysmak

Składniki:
  • białka, 3 szt.
  • żelatyna, 2 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ocet, 1 łyżk.
  • wywar, 4 szkl.
  • śledź, 10 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ryby oczyścić, sprawić i opłukać. Koniec płetwy ogonowej związać nitką z pyszczkiem, aby utworzył się krążek. Wywar odcedzić, zakwasić, włożyć przygotowane krążki i gotować o 15 min. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na półmisk . Do wywaru dodać żelatynę, sklarować i ochłodzić. Półmisek przybrać ozdobnie krajanymi warzywami z wywaru i zalać krzepnącą galaretą. Ryby udekorować plasterkami cytryny oraz nacią pietruszki i podawać jako przekąskę, z ostrymi sosami korniszonowym lub surowym chrzanowym. Do potrawy nadają się również wszystkie odmiany sosów majonezowych. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650