Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ogórki konserwowe ogórki konserwowe 1.JPG
Ogórki konserwowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Ogórki konserwowe

Wybrać nieduże, kształtne i jędrne ogórki

Składniki:
  • ogórek , 1 kg
  • woda, 3 szkl.
  • ocet, 0.25 szkl.
  • sól, 3 dag
  • ziele angielskie, 10 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • koper, 1 szt.
  • chrzan, 1 szt.
  • gorczyca, 10 g
  •  
Sposób przygotowania

Ogórki umyć, ułożyć w słojach, dodać koper, grubo strugany korzeń chrzanu, ząbki czosnku i gorczycę. Z wody, octu i przypraw przygotować zalewę, połączyć ją z ogórkami. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą: po zagotowaniu wody kocioł odstawić i pozostawić pod przykry­ciem 10 min. Po zakończeniu pasteryzacji słoje wyjąć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650