Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Sok parowany z jabłek

Pasteryzować 15 min

Składniki:
  • jabłko, 1 kg
  • cukier, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć, nie obierać, nie wykrawać gniazd nasiennych, pokrajać w ósemki. Zbyt cienko pokrajane jabłka po rozparowaniu zapychają otwory sokownika i przeszkadzają w spływaniu soku. Przesypywać w sokowniku cukrem. Sokiem, po ewentualnym, osłodzeniu, napełniać butelki 6 cm poniżej wylotu szyjki, zamknąć je spa­rzonym celofanem lub folią polietylenową, uszczelnić gumką lub sznurkiem i pasteryzować . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650