Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Sok z porzeczek ( truskawek, malin, jeżyn)

Sok ten robimy przy pomocy sokowirówki

Składniki:
  • porzeczka czarna, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Owoce umyć, oczyścić, wypłukać osaczyć, włożyć do otworu załadunkowego sokowirówki. Sokiem, po ewentualnym, osłodzeniu, napełniać butelki 6 cm poniżej wylotu szyjki, zamknąć je spa­rzonym celofanem lub folią polietylenową, uszczelnić gumką lub sznurkiem i pasteryzować 15 min. tak jak kompoty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650