Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jabłka zalewane przecierem z jabłek Jabłka-zalewane-przecierem-z-jabłek.jpg
Jabłka zalewane przecierem z jabłek
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Jabłka zalewane przecierem z jabłek

Można dodać kilka goździków lub kawałek cynamonu.

Składniki:
  • cynamon, 1 szczypta
  • goździki, 5 szt.
  • cukier, 10 dag
  • jabłko, 1.75 kg
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować przecier z jabłek: owoce ( 75 dkg) oczyścić, wypłukać, umieścić w garnku, podlać gorącą wodą, rozparować, przetrzeć przez sito. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, ułożyć w słojach, zalać gorącym przecierem tak, aby były nim przykry­te. Pasteryzować jak owoce we własnym soku przez 30 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650