Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Sos ogórkowy

Polecam do potraw z ziemniaków

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 10 dag
  • mąka , 3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • rosół, 1 szkl.
  • ogórek kwaszony, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ogórki umyć, cienko obrać, pokrajać w drobną kostkę lub paeczki. Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją rosołem, dodać kwas ogórkowy i śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i dodać pokrajane ogórki. Sos ogórkowy podaje się do sztuki mięsa, ryb, dań półmięsnych, zapiekanek i potraw z ziemniaków. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650