Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Przecier z jabłek Przecier z jabłek.jpg
Przecier z jabłek
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Przecier z jabłek

Pasteryzujemy około 20 min

Składniki:
  • woda, 0.5 szkl.
  • jabłko, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć, usunąć części niejadalne, nie obierać i nie usu­wać gniazd nasiennych. Pokrajać na ósemki. Owoce umieścić w garnku, podlać gorącą wodą, rozparować, przetrzeć przez sito, napełnić słoje lub butelki, wstawić do kotła z gorącą wodą. Pasteryzować 20—30 min., trzy­mając kocioł ze słojami cały czas na słabym ogniu.. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650