Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Kompot z gruszek i śliwek pasteryzowany

Usuwamy pestki z owoców

Składniki:
  • gruszka, 50 dag
  • śliwka, 50 dag
  • cukier, 20 dag
  • woda, 2 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Gruszki umyć, obrać, przepołowić, usunąć gniazda nasienne. Z umytych śliwek usunąć pestki. Owoce ułożyć na przemian w słojach, dodać gorącą zalewę. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą. Pasteryzować na małym ogniu 20—25 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650