Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Kompot z węgierek pasteryzowanych

W zimie ze śliwek można zrobić pysznego kruchego placka

Składniki:
  • śliwka, 1 kg
  • woda, 7 szkl.
  • cukier, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Śliwki wypłukać, usunąć pestki, ułożyć w słojach, dodać gorą­cą zalewę. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą. Po zagotowaniu wody kocioł odstawić z ognia. Pasteryzować 15—20 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650