Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Kompot z agrestu ( truskawek ) pasteryzowanych

Owoce układamy w litrowych słoikach

Składniki:
  • agrest , 2 kg
  • woda, 3 szkl.
  • cukier, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wyrośnięty agrest lub truskawki oczyścić z szypułek, wypłukać, ułożyć w słojach, dodać gorącą zalewę, wstawić do kotła z go­rącą wodą. Po zagotowaniu wody kocioł odstawić z ognia. Paste­ryzować 15—20 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650