Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Kompot z brzoskwiń pasteryzowany

Pasteryzować na małym ogniu przez 20—25 min.

Składniki:
  • brzoskwinia, 1 kg
  • woda, 2 szkl.
  • cukier, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Niezupełnie dojrzałe brzoskwinie umyć, usunąć ogonki, ułożył w perlonowym sicie, zanurzyć we wrzącej wodzie, następnie prze lać na sicie zimną wodą, obrać ze skórki, przepołowić, usunąć pestki, ułożyć w słojach i dodać gorącą zalewę. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650