Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kawa mrożona Kawa mrożona.jpg
Kawa mrożona
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Kawa mrożona

Śmietankę można także podawać osobno w szklanym lub porcelanowym naczyniu, z łyżeczką.

Składniki:
  • śmietanka, 15 dag
  • cukier, 3 dag
  • cukier puder, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zmieloną kawę zaparzyć wrzącą wodą, odcedzić, posłodzić i ostudzić. Śmietankę z dodatkiem cukru pudru ubić trzepaczką lub w mikserze na puszystą pianę. Kawę wstawić do zamrażalnika chłodziarki, aby mocno się oziębiła, a nawet częściowo zamroziła, nałożyć do filiżanek i kłaść na wierzchu bitą śmietankę; podawać z łyżeczką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650