Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Mazagran

Podawać ze słomką

Składniki:
  • kawa, 1 dag
  • koniak , 50 ml
  • cukier, 4 dag
  • kostki lodu, 6 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę (szklanka). Zmieloną kawę zaparzyć wrzącąwodą, odcedzić, dodać cukier, ostudzić i zmieszać z koniakiem. Napój mocno oziębić i dodać rozdrobniony lód. Gotowy mazagran rozlać do wysokich szklaneczek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650