Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kruszon z owocami Kruszon z owocami.jpg
Kruszon z owocami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Kruszon z owocami

Podobnie można przyrządzić kruszon pomarańczowy, dodając zaiast truskawek sok z pomarańczy i skórkę pomarańczową w sy­ropie.

Składniki:
  • wino słodkie, 0.25 szkl.
  • woda sodowa, 0.5 szkl.
  • wódka , 0.25 szkl.
  • cukier, 3 dag
  • truskawka, 15 dag
  • kostki lodu, 8 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Dojrzałe i zdrowe owoce średniej wielkości przebrać, opłukać i odsączyć na sicie; duże podzielić na części. Z cukru i łyżki wody sporządzić syrop i ostudzić. Do szklanego dzbanka lub wa­zy włożyć rozdrobniony na małe kawałki lód i owoce, zalać sy­ropem, dodać wino, wodę sodową, wódkę oraz skórkę otartą z cy­tryny. Kruszon nalewać z dzbanka do szklaneczek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650