Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Sałatka śledziowa z musztardą

Fasolę opłukać, namoczy na noc

Składniki:
  • fasola, 10 dag
  • ogórek , 12 dag
  • cebula, 5 dag
  • ziemniak, 40 dag
  • jabłko, 20 dag
  • śledź, 30 dag
  • olej, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę ugotować, odcedzić (wywar użyć do zupy). Śledzie opłukać, namoczyć, sprawić, obrać ze skóry, odfiletować. Ziemniaki obrać, ugotować, pokrajać w kostkę. Jabłka, ogórki i śledzie pokrajać w kostkę. Cebulę drobno pokrajać. Wymieszać wszystkie składniki, dodać soli, musztardy, octu i cukru do smaku. Sałatkę wyłożyć na półmisek, przybrać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650