Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Napój pomidorowy

Mogą być mrożone pomidory

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • pomidor, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wodę (l—2 szklanki) przegotować. Pomidory umyć, rozgnieść, zalać przegotowaną wodą, wymieszać, zostawić na l godz. i odcedzić. Sok pomidorowy doprawić cukrem i solą, oziębić, przelać do dzbanka i nalewać do szklanek. Jeżeli do napoju używane są pomidory mrożone, należy je po umyciu pokrajać, zalać wrzącą wodą, rozgotować i przecedzić odciskając na sicie. Napój uzupełnić wodą (l—2 szklanki) i do­prawić cukrem i solą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650