Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sałatka majonezowa rybna Sałatka majonezowa rybna.jpg
Sałatka majonezowa rybna
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Sałatka majonezowa rybna

Ogórki moga byc pokrojone w wiekszą kostkę

Składniki:
  • włoszczyzna, 25 dag
  • ziemniak, 40 dag
  • ogórek kiszony, 12 dag
  • ryba gotowana, 20 dag
  • żółtka, 1 szt.
  • olej, 12 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ocet, 1 łyżk.
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować ziemniaki, ostudzić, pokrajać w drobną kostkę. Ogórki i jabłka pokrajać w kostkę lub paski. Mięso pokrajać w kostkę. Sporządzić sos majonezowy. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, przyprawić solą, cukrem i octem (można dodać musztar­dę), jeżeli potrzeba, sałatkę trochę rozrzedzić rosołem, aby była soczysta.S ałatkę wyłożyć na półmisek, barwnie przybrać, wynieść w chłodne miejsce. Można ją ułożyć porcjami na opłukanych otrząśniętych z wody listkach sałaty.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650