Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Sałatka z boćwiny w sosie majonezowym

Sałatkę wykładamy na półmisek i przybieramy

Składniki:
  • pomidor, 1 szt.
  • jajka, 1 szt.
  • rzodkiew, 3 szt.
  • sos majonezowy, 0.3 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • boćwina, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Liście boćwiny opłukać, ostrym nożem wyciąć ogonki, ogonki ugotować wkładając do wrzącej wody z solą i cukrem, odcedzić, pokrajać na kawałki 2 cm długości. Sporządzić gęsty sos majonezowy, parę łyżek odłożyć do polania powierzchni. Boćwinę wymieszać z sosem, przyprawić, wyłożyć na półmisek, wyrównać, polać rozrzedzonym nieco sosem. Półmisek przybrać młodymi listkami sałaty przekrajanymi na pół, krąż­kami jaj i rzodkiewką albo pomidorami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650