|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Sałatka z boćwiny w sosie majonezowymSałatkę wykładamy na półmisek i przybieramy Składniki:
Sposób przygotowaniaLiście boćwiny opłukać, ostrym nożem wyciąć ogonki, ogonki ugotować wkładając do wrzącej wody z solą i cukrem, odcedzić, pokrajać na kawałki 2 cm długości. Sporządzić gęsty sos majonezowy, parę łyżek odłożyć do polania powierzchni. Boćwinę wymieszać z sosem, przyprawić, wyłożyć na półmisek, wyrównać, polać rozrzedzonym nieco sosem. Półmisek przybrać młodymi listkami sałaty przekrajanymi na pół, krążkami jaj i rzodkiewką albo pomidorami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|